Η ιστορία των στρινγκ

Στο πλαίσιο της έρευνας που κάνω για το sex shop Ophelias Dream, ανακάλυψα κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα στρινγκ ή αλλιώς thong (κορδόνι ή λουρί δηλαδή). Δεν γνώριζα όπως πιστεύω και πολλοί από εσάς ότι αποτελούσε ένα από τα πρώιμα είδη ανδρικού ρουχισμού! Και ότι μόλις τον 20ο αιώνα καθιερώθηκε ως γυναικείο εσώρουχο και είδος μαγιό…

Το τάνγκα (thong) λανσαρίστηκε την δεκαετία του 70′ όταν ο σχεδιαστής μόδας Rudi Gernreich αξιοποίησε την εμπειρία του ως χορευτής και αντλώντας έμπνευση από τα στενά χορευτικά κοστούμια δημιούργησε το unisex τάνγκα μαγιό. Έτσι οι Βραζιλιάνες επιτέλους βρήκαν το μαγιό που θα μπορούσε να αποκαλύπτει τα αψεγάδιαστα οπίσθιά τους, οπότε αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατακλύσει τις παραλίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Μάλιστα στην αρχή το στρικγκ ονομαζόταν fio dental, δηλαδή οδοντικό νήμα.

Γρήγορα η μόδα του στρινγκ εξαπλώθηκε σε Αμερική και Ευρώπη, ενώ τη δεκαετία των 80ies εδραιώθηκε και στην αγορά των εσωρούχων. Μπορεί από τη μία να θεωρείται κάτι προκλητικό, αλλά από την άλλη απάλλαξε τη γυναίκα από την αντιαισθητική εμφάνιση της ραφής του εσώρουχου κάθε φορά που εκείνη επέλεγε να φορά στενή φούστα, ή παντελόνι. Επίσης, όσο κατέβαινε η γραμμή της μέσης στα παντελόνια, τόσο εξελισσόταν και η μόδα στα string. Με αποτέλεσμα να «ντύνονται» με στρας, κορδέλες ακόμα και φτερά γιατί όταν αυτό φαίνεται έστω και λίγο δημιουργεί μια σέξυ εικόνα.

Τη μεγάλη μου έκπληξη προκάλεσε το γεγονός του ότι πλέον μόδα αποτελούν και τα ανδρικά στρινγκ, τα οποία όπως με ενημέρωσε ο φίλος και συνεργάτης Κώστας είναι πολύ δημοφιλή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *