Ξέρετε γιατί τα δόντια μας κιτρινίζουν;

κιτρίνισμα των δοντιών

Το ότι με την πάροδο του χρόνου αλλάζει το χρώμα των δοντιών και κιτρινίζουν είναι φυσιολογικό, καθώς μερικές από τις καθημερινές μας συνήθειες συμβάλλουν σε αυτό. Οι αιτίες βάσει των όσων αναφέρουν οι οδοντίατροι, είναι οι ακόλουθες:

Η πιο συνηθισμένη είναι κάπνισμα, ιδιαίτερα αν ο αριθμός των τσιγάρων είναι αυξημένος. Σε αυτό επίσης συντελεί η κατανάλωση καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού και χρωματιστών αναψυκτικών ή φαγητών.

Επίσης, η αμέλεια βουρτσίσματος και η μη χρήση οδοντικού νήματος, καθώς τα υπολείμματα των τροφών που παραμένουν δημιουργούν την οδοντική πλάκα και συντελούν στην κατακράτηση πέτρας, με αποτέλεσμα των δόντια να φαίνονται δυσχρωμικά.

Ακόμα και η ίδια η ηλικία μαε επηρεάζει, καθώς όσο μεγαλώνουμε και ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 35 – 40, αλλάζει το χρώμα των δοντιών τόσο φυσιολογικά λόγω εναπόθεσης μεγαλύτερου ποσού οδοντίνης εσωτερικά.

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

Όποια και αν είναι η αιτία, η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κίτρινων δοντιών και να απεγκλωβίσει τον ασθενή από την άσχημη εικόνα που έχει για το χαμόγελό του. Όσο γρηγορότερα αναζητηθεί οδοντιατρική θεραπεία, τόσο πιο άμεση, ανώδυνη και συντηρητική θα είναι η επιλογή, είτε πρόκειται για μία λεύκανση, για αντικατάσταση ενός σφραγίσματος, ή για όψεις πορσελάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *