Η ιστορία των δονητών

protos-donitisΠρόσφατα ανέλαβα την προώθηση ενός sex shop στις μηχανές αναζήτησης. Στο πλαίσιο της έρευνας μου για πληροφορίες που θα με βοηθήσουν στο να αναπτύξω κείμενα για τα προϊόντα που εμπορεύεται η επιχείρηση, βρήκα κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που θέλησα να μοιραστώ μαζί σας. Ένα από αυτά είναι και η ανακάλυψη των δονητών, όπου εξεπλάγην με την αρχική τους χρήση.

Οι δονητές λοιπόν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1880, όταν το μασάζ στην κλειτορίδα αποτελούσε τη μοναδική αγωγή κατά της γυναικείας υστερίας και οι γιατροί μέχρι τότε το πραγματοποιούσαν με το χέρι. Το μασάζ αυτό κατέληγε σε έναν «υστερικό παροξυσμό» που ανακούφιζε θεραπευτικά τις γυναίκες, ο οποίος σήμερα είναι γνωστός ως οργασμός.

Ο Δρ. Joseph Mortimer Granville κουρασμένος από την πολύ δουλειά, καθώς έπρεπε να αυνανίζει τις γυναίκες ασθενείς με το χέρι, σκέφτηκε να αναπτύξει ένα μηχανισμό που θα «κάνει τη δουλειά» για εκείνον! Έτσι κατασκεύασε και κατοχυρώσε παράλληλα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον πρώτο ηλεκτρομηχανολογικό δονητή με φαλλικό σχήμα.

donites-istoriaΗ γκάμα αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα, καθώς σταδιακά κάνουν την εμφάνιση τους μοντέλα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, με μπαταρίες ή αέριο, ενώ ορισμένα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν ακόμη και με πετάλια. Αναπτύσουν διάφορες ταχύτητες που κυμαίνονται από 1.000 έως 7.000 παλμούς το λεπτό, ενώ σύντομα οι τιμές γίνονται τόσο προσιτές που οι κυρίες τους αγοράζουν ακόμα και για οικιακή χρήση. Μοντέλα όπως αυτά της «Universal Barker» και της «Gyro-Lator» θα αρχίσουν να διατίθενται στο εμπόριο μέσω των εθνικών εφημερίδων, ενώ κάποιες διαφημίσεις έχουν ως moto το «Η Δόνησης είναι η ζωή!».

Σε πολλούς γυναικείους καταλόγους οι δονητές παρουσιάζονται ως ένα εργαλείο κατά της πίεσης και του άγχους των γυναικών, καθώς και ως το μυστικό της νεότητας. Η χρήση του δονητή φτάνει σε τέτοια ακραία επίπεδα που ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνουν και αποσπώμενα ανταλλακτικά, για όταν χαλάσει από την πολύ χρήση. Άσχετα με τη σημερινή τους χρήση, η εφαρμογή των δονητών στην κλειτορίδα εκείνα τα χρόνια ήταν αποκλειστικά μια ιατρική πρακτική. Η εικόνα θα αλλάξει μετά το 1920, όταν οι δονητές κάνουν την εμφάνιση τους στις πρώτες πορνογραφικές ταινίες, όπου χάνουν την εικόνα του ιατρικού εργαλείου και αποκτούν μια αρνητική χροιά, χτίζοντας ένα ταμπού γύρω από τη χρήση τους.

Την ενδιαφέρουσα αυτή ιστορία την ανέβασα στο site τους και είπα να τη μοιραστώ και μαζί σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *