Η εξίσωση του μέλλοντος

Μία απλή μαθηματική εξίσωση μπορεί να πει πολλά για το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτό υποστηρίζει ο Πίτερ Τούρχιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, ο οποίος ανακάλυψε αυτόν τον ιδιαίτερο μαθηματικό τύπο. Με βάση αυτή την εξίσωση ο Τούρχιν προβλέπει έντονες αναταράξεις που θα κορυφωθούν τον αιώνα που διανύουμε.

Λέει ότι η εξίσωση δεν θα μπορούσε να προβλέψει γεγονότα όπως η νίκη Τραμπ, αλλά μπορεί να προβλέψει την αύξηση της κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας, η οποία θα είναι σίγουρη αν δεν αλλάξει κάτι». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν έντονες πολιτικές αναταραχές που θα κορυφωθούν κάποια στιγμή μέσα σε αυτόν τον αιώνα.

Αναφέρει ότι η αναταραχή θα «υποκινηθεί» από την παγκόσμια ελίτ, καθώς οι πλούσιοι θα αυξηθούν με γρήγορους ρυθμούς, δημιουργώντας έτσι μία μεγαλύτερη πόλωση μεταξύ αυτών και των πιο φτωχών. Ο ακαδημαϊκός προβλέπει επίσης τη στασιμότητα και την παρακμή του βιοτικού επιπέδου και την κατάρρευση της δημοσίας υγείας σε κάθε κράτος, την πτώση των κρατικών εσόδων και την αύξηση των δαπανών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *