Σχεδιαστές μοντέρνων φωτιστικών

φωτιστικά του Gino Sarfatti

Σε e-shops και καταστήματα θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από φωτιστικά, που ποικίλουν ανάλογα με τα υλικά κατασκευής τους, το στιλ τους, και τα χρώματά τους. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιοι είναι οι άνθρωποι που έβαλαν το λιθαράκι για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη στον σχεδιασμό; Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, πέσαμε επάνω σε έναν από αυτούς, τον Gino Sarfatti.

Ο Gino Sarfatti τη δεκαετία του 1950 επηρεασμένος από τον πρώτο δορυφόρο που εκτοξεύτηκε στο διάστημα κατασκεύασε κρεμαστά φωτιστικά που τον προσομοίαζαν, και εννοείται τα ονόμασε Sputnik. Τα μοντέρνα αυτά φωτιστικά έχουν την ιδιότητα να στέλνουν το φως σε διαφορετικές κατευθύνσεις όντας ταυτόχρονα λιτά και πρακτικά. Σήμερα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στο καθιστικό σύγχρονων σπιτιών.

Διάφανα κουτιά από το ClearBox

διάφανα κουτιά δώρων

Πρόσφατα ξεκίνησα μια νέα συνεργασία με το ClearBox, μια επιχείρηση που εμπορεύεται διάφανα κουτιά και κουτιά δώρων, όπου ανέλαβα την digital επικοινωνίας της. Όλοι ξέρουμε ότι η συσκευασία σήμερα αποτελεί εργαλείο marketing, καθώς πέραν της ασφάλειας και της προστασίας ενός προϊόντος, συμβάλλει στη συνολική του εικόνα.

Φωτιστικά δαπέδου, ο δημιουργικός φωτισμός με στυλ!

Τα φωτιστικά δαπέδου προσφέρουν με έμμεσο φωτισμό τη διαμόρφωση της επιθυμητής ατμόσφαιρας.

Από τα βασικά πλεονεκτήματα ενός φωτιστικού δαπέδου είναι η δυνατότητα μετακίνησής του σε οποιοδήποτε κατάλληλο σημείο του χώρου, ανάλογα με την περίσταση. Ένας «πειραματισμός» στον χώρο με το φωτιστικό δαπέδου, μόνο του ή σε συνδυασμό με κεντρικό φως μπορεί να δημιουργήσει υπέροχα αποτελέσματα φωτισμού.

Η αισθητική του χώρου αναδεικνύεται από τη φωτεινότητα αλλά και το ίδιο το στυλ του φωτιστικού, το οποίο μπορεί να είναι λιτό, μοντέρνο, πολυτελές ή με τριπόδι.

Ανάλογα με το γούστο σας, μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικότερο φωτιστικό δαπέδου για τον χώρο σας, μέσα από μία ευρεία γκάμα σχεδίων και υλικών, όπως μέταλλο, αλουμίνιο, μεταλλικό, μάρμαρο, χρυσό και χαλκό.

Ιδέες για φωτιστικά μπάνιου

Σε αυτό το βίντεο ιδέες για τις θέσεις και τα φωτιστικά μπάνιου που πρέπει να επιλέξετε για να έχετε ένα σωστό φωτισμό. Αναφέρεται σε διάφορα μεγέθη μπάνιου με διαφορετικές διατάξεις χώρων και σας βοηθάει στο να πετύχετε ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Εστιάζει στους διάφορες παράγοντες που θα καθορίσουν το που και τι φωτιστικά θα πρέπει να προμηθευτούμε!

Scalextric concept από την εταιρία Zambelis Lights

Δεν ξέρω αν ως παιδάκια οι αυτοκινητόδρομοι ήταν αγαπημένο σας παιχνίδι, δικό μου πάντως σίγουρα ήταν!

Τα Scalextric ήταν τα πρώτα συστήματα αυτού του είδους παιχνιδιών, τα οποία αναπτύχθηκαν το 1956 στο Havant, Hampshire από τον Fred Francis. Η εταιρεία αυτή εξακολουθεί να εδρεύει στο Λονδίνο, δημιουργώντας παιχνίδια και μοντέλα που κάνουν ευτυχισμένα πολλά παιδιά μέχρι και σήμερα.

Με ένα τέτοιο εντυπωσιακό σύστημα που αποτελεί εικαστική παρέμβαση και φωτιστικό, επέλεξε η μεταφορική εταιρία Hermes να διακοσμήσει τα γραφεία της στο Λονδίνο. Την υλοποίηση της κατασκευής ανέλαβε η εταιρία Zambelis Lights, η ελληνική βιοτεχνία φωτιστικών που παραμένει μία από τις λίγες επιχειρήσεις που παράγουν και διανέμουν φωτιστικά στη χώρα μας.

scalextric σύστημα φωτιστικών

φωτιστικά Ζαμπέλης

Φωτιστικά LED με μπαταρία για χώρους εστίασης

Φωτιστικά LED με μπαταρία για χώρους εστίασης

Θα σας έχει συμβεί να πάτε για ένα ποτό το βράδυ, ή να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο και να μην μπορείτε να δείτε από το σκοτάδι τι υπάρχει επάνω στο τραπέζι σας! Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης που δεν έχουν παροχές ρεύματος στους εξωτερικούς τους χώρους.

Λύση πλέον σε αυτό το πρόβλημα δίνει η εταιρία Zambelis Lights, με την οποία συνεργάζομαι και έχω αναφερθεί αρκετές φορές, με τη νέα σειρά από LED φωτιστικά με μπαταρία που διαθέτει, η οποία περιλαμβάνει κρεμαστά και επιτραπέζια φωτιστικά, μέχρι και φωτιστικά δαπέδου! Όλοι οι κωδικοί ντιμάρονται σε 3 επίπεδα και η διάρκεια τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 20 ώρες…

φωτιστικά led με μπαταρία

Design your light!

Η εταιρία Zambelis Lights με την οποία συνεργάζομαι παρουσίασε στο νέο της κατάλογο ένα καινούριο modular σύστημα από κρεμαστά φωτιστικά και πλαφονιέρες, το οποίο μπορείτε να αναπτύσσετε όσο και όπως θέλετε. Όπως μπορείτε να δείτε θα τροφοδοτείται από ένα και μόνο σημείο της οροφής που ακόμα κι αν απέχει από το ακριβές σημείο τοποθέτησης δεν αποτελεί πρόβλημα όπως συνήθως γίνεται με τα φωτιστικά σαλονιού.

Με το συγκεκριμένο σύστημα και 1-2 φωτιστικά δαπέδου μπορείτε να καλύψετε τον φωτισμό του σαλονιού σας, όσο μεγάλος και αν είναι. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί, ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στην εταιρία.

Νέος κατάλογος ZAMBELIS LIGHTS 2020 – 2021

Κατάλογος φωτιστικώνΗ εταιρία ZAMBELIS LIGHTS παρουσίασε το νέο της κατάλογο για το 2020 και το 2021, ο οποίος περιλαμβάνει φωτιστικά εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Στις 645 σελίδες του θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από κρεμαστά, απλίκες, σποτ, χωνευτά και φωτιστικά δαπέδου. Κατεβάστε τον σε μορφή pdf πατώντας εδώ.

Νέα φωτιστικά από την ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΕ

Στη συγκεκριμένη εταιρία έχω αναφερθεί αρκετές φορές, καθώς με το γραφείο μου τρέχουμε το digital κομμάτι της. Πρόκειται για μια εταιρία, η οποία κατασκευάζει φωτιστικά για κάθε χώρο, από φωτιστικά σαλονιού μέχρι και αρχιτεκτονικό φωτισμό για ξενοδοχεία και επαγγελματικούς χώρους.

Αποτελεί μία από τις λίγες εταιρίες που έχουν διατηρήσει μέρος της παραγωγικής διαδικασίας στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που της δίνει την ευελιξία να δημιουργεί custom λύσεις για κάθε ανάγκη. Στην τελευταία έκθεση XENIA παρουσίασε μέρος της νέας γκάμας φωτιστικών της, ενώ ήδη ετοιμάζεται με 2 booths για την έκθεση Light & Building στην Φρανκφούρτη τον Μάρτιο.

ZAMBELIS LIGHTS βίντεο στην Xenia 2019

Η XENIA αποτελεί το μεγαλύτερο event για τον ξενοδοχειακό κλάδο στη χώρα μας. Το βίντεο αυτό είναι από το booth της εταιρίας ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΒΕΕ, με την οποία συνεργάζομαι και το έφτιαξα για λογαριασμό της. Παρουσιάζει φωτιστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους, λόμπυ, δωμάτια ξενοδοχείων, ή και ως απλά φωτιστικά σαλονιού!