Συμβολή του φωτισμού στο interior design

Μια νέα σειρά επεισοδίων, στην οποία η Χλόη αναδεικνύει τη σημασία του φωτισμού στο interior design. Θα δείτε πως τα φωτιστικά μπορούν να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν τη συνοχή και την αισθαντικότητα ενός χώρου. Πάρτε ιδέες σχετικά με τα και το πως τα φωτιστικά led πρέπει να τοποθετηθούν στο εκάστοτε δωμάτιο ενός σπιτιού για να έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Lighting design

Σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο του design + draw θα δείτε πως πραγματοποιείται μια μελέτη αρχιτεκτονικού φωτισμού, η ηλεκτρική εγκατάσταση που την υποστηρίζει το πως επιλέγονται τα φωτιστικά. Πως ο σχεδιασμός επηρεάζεται από τα δομικά στοιχεία και το πως αυτός βοηθά στο να εντοπιστούν οι διενέξεις στο χαρτί, καθώς είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό. Πως θα τοποθετηθούν στο χώρο ο κρυφός φωτισμός, τα φωτιστικά σαλονιού και των δωματίων.

Φωτιστικό του Achille Castiglioni

φωτιστικά δαπέδουΈνας σχεδιαστής που σίγουρα έχετε «πέσει» τόσο καλά, είναι ο Achille Castiglioni. O Castiglioni κατασκεύασε ένα φωτιστικό δαπέδου με πολύ μεγάλο καπέλο και βραχίονα σε μορφή αψίδας. Στόχος του ήταν να μπορέσει φέρει ένα μεγάλο καπέλο σε όποιο μέρος του δωματίου χρειαζόταν, ακόμα και στο πιο δυσπρόσιτο, χωρίς να χρειάζεται ένα καλώδιο που θα στερεώνεται στους τοίχους και θα κρέμεται μέσα στο δωμάτιο. Φυσικά, για να πετύχει την ευστάθεια στα φωτιστικά, χρησιμοποίησε μια πολύ βαριά βάση από μάρμαρο.

Ανάδειξη προϊόντων με διάφανα κουτιά

διάφανα κουτιά για μικροαντικείμενα

Στη βιοτεχνία CLEARBOX, η οποία παράγει διάφανα κουτιά, θα βρείτε τον τρόπο για να συσκευάσετε και να αναδείξετε τα προϊόντα σας. Διαθέτει όλες οι δυνατές επιλογές διάφανων κουτιών για να διαλέξετε τη διάσταση και τον τύπο που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας. Κάθε είδος κουτιού που κατασκευάζεται έχει και δυνατότητα εκτύπωσης. Πληροφορίες θα βρείτε στο site της εταιρίας, στο clearbox.gr.

Σχεδιαστές μοντέρνων φωτιστικών

φωτιστικά του Gino Sarfatti

Σε e-shops και καταστήματα θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από φωτιστικά, που ποικίλουν ανάλογα με τα υλικά κατασκευής τους, το στιλ τους, και τα χρώματά τους. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιοι είναι οι άνθρωποι που έβαλαν το λιθαράκι για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη στον σχεδιασμό; Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, πέσαμε επάνω σε έναν από αυτούς, τον Gino Sarfatti.

Ο Gino Sarfatti τη δεκαετία του 1950 επηρεασμένος από τον πρώτο δορυφόρο που εκτοξεύτηκε στο διάστημα κατασκεύασε κρεμαστά φωτιστικά που τον προσομοίαζαν, και εννοείται τα ονόμασε Sputnik. Τα μοντέρνα αυτά φωτιστικά έχουν την ιδιότητα να στέλνουν το φως σε διαφορετικές κατευθύνσεις όντας ταυτόχρονα λιτά και πρακτικά. Σήμερα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στο καθιστικό σύγχρονων σπιτιών.

Διάφανα κουτιά από το ClearBox

διάφανα κουτιά δώρων

Πρόσφατα ξεκίνησα μια νέα συνεργασία με το ClearBox, μια επιχείρηση που εμπορεύεται διάφανα κουτιά και κουτιά δώρων, όπου ανέλαβα την digital επικοινωνίας της. Όλοι ξέρουμε ότι η συσκευασία σήμερα αποτελεί εργαλείο marketing, καθώς πέραν της ασφάλειας και της προστασίας ενός προϊόντος, συμβάλλει στη συνολική του εικόνα.

Φωτιστικά δαπέδου, ο δημιουργικός φωτισμός με στυλ!

Τα φωτιστικά δαπέδου προσφέρουν με έμμεσο φωτισμό τη διαμόρφωση της επιθυμητής ατμόσφαιρας.

Από τα βασικά πλεονεκτήματα ενός φωτιστικού δαπέδου είναι η δυνατότητα μετακίνησής του σε οποιοδήποτε κατάλληλο σημείο του χώρου, ανάλογα με την περίσταση. Ένας «πειραματισμός» στον χώρο με το φωτιστικό δαπέδου, μόνο του ή σε συνδυασμό με κεντρικό φως μπορεί να δημιουργήσει υπέροχα αποτελέσματα φωτισμού.

Η αισθητική του χώρου αναδεικνύεται από τη φωτεινότητα αλλά και το ίδιο το στυλ του φωτιστικού, το οποίο μπορεί να είναι λιτό, μοντέρνο, πολυτελές ή με τριπόδι.

Ανάλογα με το γούστο σας, μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικότερο φωτιστικό δαπέδου για τον χώρο σας, μέσα από μία ευρεία γκάμα σχεδίων και υλικών, όπως μέταλλο, αλουμίνιο, μεταλλικό, μάρμαρο, χρυσό και χαλκό.

Ιδέες για φωτιστικά μπάνιου

Σε αυτό το βίντεο ιδέες για τις θέσεις και τα φωτιστικά μπάνιου που πρέπει να επιλέξετε για να έχετε ένα σωστό φωτισμό. Αναφέρεται σε διάφορα μεγέθη μπάνιου με διαφορετικές διατάξεις χώρων και σας βοηθάει στο να πετύχετε ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Εστιάζει στους διάφορες παράγοντες που θα καθορίσουν το που και τι φωτιστικά θα πρέπει να προμηθευτούμε!

Scalextric concept από την εταιρία Zambelis Lights

Δεν ξέρω αν ως παιδάκια οι αυτοκινητόδρομοι ήταν αγαπημένο σας παιχνίδι, δικό μου πάντως σίγουρα ήταν!

Τα Scalextric ήταν τα πρώτα συστήματα αυτού του είδους παιχνιδιών, τα οποία αναπτύχθηκαν το 1956 στο Havant, Hampshire από τον Fred Francis. Η εταιρεία αυτή εξακολουθεί να εδρεύει στο Λονδίνο, δημιουργώντας παιχνίδια και μοντέλα που κάνουν ευτυχισμένα πολλά παιδιά μέχρι και σήμερα.

Με ένα τέτοιο εντυπωσιακό σύστημα που αποτελεί εικαστική παρέμβαση και φωτιστικό, επέλεξε η μεταφορική εταιρία Hermes να διακοσμήσει τα γραφεία της στο Λονδίνο. Την υλοποίηση της κατασκευής ανέλαβε η εταιρία Zambelis Lights, η ελληνική βιοτεχνία φωτιστικών που παραμένει μία από τις λίγες επιχειρήσεις που παράγουν και διανέμουν φωτιστικά στη χώρα μας.

scalextric σύστημα φωτιστικών

φωτιστικά Ζαμπέλης

Φωτιστικά LED με μπαταρία για χώρους εστίασης

Φωτιστικά LED με μπαταρία για χώρους εστίασης

Θα σας έχει συμβεί να πάτε για ένα ποτό το βράδυ, ή να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο και να μην μπορείτε να δείτε από το σκοτάδι τι υπάρχει επάνω στο τραπέζι σας! Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης που δεν έχουν παροχές ρεύματος στους εξωτερικούς τους χώρους.

Λύση πλέον σε αυτό το πρόβλημα δίνει η εταιρία Zambelis Lights, με την οποία συνεργάζομαι και έχω αναφερθεί αρκετές φορές, με τη νέα σειρά από LED φωτιστικά με μπαταρία που διαθέτει, η οποία περιλαμβάνει κρεμαστά και επιτραπέζια φωτιστικά, μέχρι και φωτιστικά δαπέδου! Όλοι οι κωδικοί ντιμάρονται σε 3 επίπεδα και η διάρκεια τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 20 ώρες…

φωτιστικά led με μπαταρία