Design your light!

Η εταιρία Zambelis Lights με την οποία συνεργάζομαι παρουσίασε στο νέο της κατάλογο ένα καινούριο modular σύστημα από κρεμαστά φωτιστικά και πλαφονιέρες, το οποίο μπορείτε να αναπτύσσετε όσο και όπως θέλετε. Όπως μπορείτε να δείτε θα τροφοδοτείται από ένα και μόνο σημείο της οροφής που ακόμα κι αν απέχει από το ακριβές σημείο τοποθέτησης δεν αποτελεί πρόβλημα όπως συνήθως γίνεται με τα φωτιστικά σαλονιού.

Με το συγκεκριμένο σύστημα και 1-2 φωτιστικά δαπέδου μπορείτε να καλύψετε τον φωτισμό του σαλονιού σας, όσο μεγάλος και αν είναι. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί, ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στην εταιρία.

Νέος κατάλογος ZAMBELIS LIGHTS 2020 – 2021

Κατάλογος φωτιστικώνΗ εταιρία ZAMBELIS LIGHTS παρουσίασε το νέο της κατάλογο για το 2020 και το 2021, ο οποίος περιλαμβάνει φωτιστικά εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Στις 645 σελίδες του θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από κρεμαστά, απλίκες, σποτ, χωνευτά και φωτιστικά δαπέδου. Κατεβάστε τον σε μορφή pdf πατώντας εδώ.

Νέα φωτιστικά από την ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΕ

Στη συγκεκριμένη εταιρία έχω αναφερθεί αρκετές φορές, καθώς με το γραφείο μου τρέχουμε το digital κομμάτι της. Πρόκειται για μια εταιρία, η οποία κατασκευάζει φωτιστικά για κάθε χώρο, από φωτιστικά σαλονιού μέχρι και αρχιτεκτονικό φωτισμό για ξενοδοχεία και επαγγελματικούς χώρους.

Αποτελεί μία από τις λίγες εταιρίες που έχουν διατηρήσει μέρος της παραγωγικής διαδικασίας στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που της δίνει την ευελιξία να δημιουργεί custom λύσεις για κάθε ανάγκη. Στην τελευταία έκθεση XENIA παρουσίασε μέρος της νέας γκάμας φωτιστικών της, ενώ ήδη ετοιμάζεται με 2 booths για την έκθεση Light & Building στην Φρανκφούρτη τον Μάρτιο.

ZAMBELIS LIGHTS βίντεο στην Xenia 2019

Η XENIA αποτελεί το μεγαλύτερο event για τον ξενοδοχειακό κλάδο στη χώρα μας. Το βίντεο αυτό είναι από το booth της εταιρίας ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΒΕΕ, με την οποία συνεργάζομαι και το έφτιαξα για λογαριασμό της. Παρουσιάζει φωτιστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους, λόμπυ, δωμάτια ξενοδοχείων, ή και ως απλά φωτιστικά σαλονιού!

Φωτιστικά LED από τη Luminus Lighting

φωτιστικα led

Η τεχνολογία των LED στον φωτισμό έχει πλέον κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Τα φωτιστικά LED με ενσωματωμένο κύκλωμα σε σχέση με αυτά που έχουν ντουί παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα και επιλέγονται και για διακοσμητικό οικιακό φωτισμό, άλλα και για φωτισμό επαγγελματικών χώρων.

Τα LED και οι λεντοταινίες που χρησιμοποιούνται είναι 100% ανακυκλώσιμα, άρα μετά την απόσυρση τους δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Επιτρέπουν ταυτόχρονα την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και η χαμηλή κατανάλωση που έχουν οδηγεί σε μειωμένη εκπομπή ατμοσφαιρικών ρύπων. Επίσης, τα φωτιστικά LED προσφέρουν ευρεία χρωματική απόδοση, από θερμό έως ψυχρό λευκό φως αλλά και φως με χρώμα, καθώς και διαβαθμίσεις έντασης, και μπορούν να χρησιμοποιούνται σε κάθε χώρο, ανάλογα με τις ανάγκες φωτισμού και τις επιταγές του στυλ και της διακόσμησής του. Και η διάρκεια ζωής των LED είναι δεκαπλάσια από έναν συμβατικό λαμπτήρα και σε όλη την περίοδο χρήσης τους, η οποία μπορεί μάλιστα να ξεπεράσει τις 50.000 ώρες χωρίς καμία συντήρηση.

Τέλος, τα LED διατηρούν χαμηλές θερμοκρασίες αποτελώντας την ασφαλέστερη επιλογή για φωτιστικά κατασκευασμένα από ύφασμα, γυαλί, πλαστικό και άλλα ευαίσθητα υλικά. Τα σύγχρονα φωτιστικά, ανεξάρτητα με το ντουί και τον τύπο της λάμπας που δέχονται, είναι συμβατά με λαμπτήρες LED. Η εταιρία Luminus Lighting διαθέτει μια ευρεία γκάμα από φωτιστικά led, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε online.

Φωτιστικά μπάνιου – LUMINUS

φωτιστικα μπανιου

Στο Luminus Lighting, με το οποίο συνεργάζομαι εδώ και μερικούς μήνες έχω ξανά αναφερθεί. Είναι ένα eshop με έδρα την Κεφαλονιά που εμπορεύεται φωτιστικά σε όλη την Ελλάδα. Μιας και το μπάνιο στο σπίτι μας αποτελεί έναν πολύ σημαντικό χώρο, καθώς φροντίζουμε και περιποιούμαστε τους εαυτούς μας, τα φωτιστικά μπάνιου πρέπει να είναι πολύ δυνατά και διάχυτα.

Ιδίως αν υπάρχουν γυναίκες στο σπίτι, η χρωματική απόδοση των λαμπτήρων πρέπει να είναι πολύ καλή, έτσι ώστε να αναδεικνύονται σωστά τα χρώματα όταν βάφονται. Ιδανικά λοιπόν, ως κύρια φωτιστικά μπάνιου θα πρέπει να τοποθετηθούν δύο απλίκες, δεξιά και αριστερά του καθρέπτη. Αυτό γιατί αν μπουν από πάνω από τον καθρέφτη, τότε θα υπάρχει σκίαση στο πρόσωπό. Ανάλογα όμως με το μέγεθος του χώρου ίσως χρειάζεται να τοποθετηθούν και φωτιστικά οροφής, ως συμπληρωματικά για τις άλλες χρήσεις. Όπως αναφέρουν τα παιδιά σε σχετικό blog post στο site, το πιο σύνηθες χρώμα για τα φωτιστικά μπάνιου είναι το χρώμιο, διότι είναι ουδέτερο και συναντάται και στα μεταλλικά μέρη του καθρέπτη, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ομοιομορφία. Στα link που παραθέτω θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα για να επιλέξετε μέσα από το Luminus.

ONIMA restaurant – Λονδίνο

φωτισμός LED onima

Η εταιρία ZAMBELIS LIGHTS, με την οποία συνεργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια, ανέπτυξε ένα custom RGBW σύστημα φωτισμού, για το εστιατόριο ONIMA στο Λονδίνο. Όπως μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό για τον κόσμο που επιλέγει να επισκεφθεί και να δοκιμάσει τις ιδιαίτερες γεύσεις του εστιατορίου. Μια εντυπωσιακή δουλειά για μια εταιρία που κατασκευάζει από φωτιστικά μπάνιου, φωτιστικά σαλονιού, μέχρι και απαιτητικά φωτιστικά επαγγελματικών χώρων.

φωτιστικά onima στο Λονδίνο

Το Onima είναι ένα ιδιαίτερα γνωστό πολυτελές εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Mayfair, στο Λονδίνο. Απευθλυνεται σε ένα απαιτητικό κοινό, συνδυάζει εξαιρετικό φαγητό, μοναδική εξυπηρέτηση, θετική ενέργεια και ισχυρή προσωπικότητα.

Φωτιστικά Luminus

φωτιστικά luminusΤο Luminus είναι ένα eshop με φωτιστικά που έχει έδρα την Κεφαλονιά. Με τον ιδρυτή της εταιρίας γνωριζόμαστε περίπου 18 χρόνια, όταν ήμουν υπεύθυνος πωλήσεων σε κάποιον από τους προμηθευτές του.

Πρόσφατα ξεκινήσαμε μία συνεργασία, αναλάβαμε στην Intrigue την επιμέλεια και την digital προώθηση του eshop. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στη γκάμα προϊόντων που διαθέτει, είναι μια επιχείρηση με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία στον οικιακό και επαγγελματικό φωτισμό, παρέχοντας ολοκληρωμένες προτάσεις.

Lighting Sensations

Ένα βίντεο που έφτιαξα για την εταιρία που συνεργάζομαι και έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Η ZAMBELIS LIGHTS είναι μία από τις λίγες παραγωγικές εταιρίες φωτιστικών που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα, βέβαια εννοείται ότι εισάγει και από άλλες χώρες, στην οποία θα βρείτε από φωτιστικά δαπέδου, μέχρι φωτιστικά μπάνιου, ακόμα και για επαγγελματικές εφαρμογές.

Retro look φωτιστικών

vintage φωτιστικά

Η φράση «βιομηχανικό στυλ» μας φέρνει στο μυαλό εικόνες με ρουστίκ φινίρισμα, ουδέτερα χρώματα και κύριο στοιχείο το μέταλλο. Το ρετρό αυτό ύφος λοιπόν επανήλθε ως τάση στη διακόσμηση, άλλα με αρκετές διαφορές, καθώς είναι πιο αναβαθμισμένο. Τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται είναι πιο κομψά, σε διαφορετικά χρώματα και εναλλακτικά σχέδια. Η γραμμή τους θυμίζει περισσότερο μορφή τέχνης παρά αντικείμενο, ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια!

Το νέο αυτό trend ακολουθείται και όσον αφορά τα φωτιστικά, καθώς οι εταιρίες επενδύουν επάνω σε αυτό. Η εταιρία ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΒΕΕ, με την οποία συνεργάζομαι έχει εμπλουτίσει τη γκάμα της σε μεγάλο βαθμό. Θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από vintage φωτιστικά για κάθε χώρο.