Tips φωτισμού για εσωτερικούς χώρους

Ο Nick Lewis παρουσιάζει συμβουλές φωτισμού, για να δημιουργήσετε instagrαμικά  σπίτια όπως αυτά που βλέπετε στα περιοδικά! Τα φωτιστικά συχνά δεν τα προσέχουμε όπως θα έπρεπε κατά τον σχεδιασμό ενός σπιτιού, κάτι όμως που πλέον θα πρέπει να αλλάξει! Ο Νίκος συνοψίζει τις καλύτερες ιδέες του για το πώς το ένα σπίτι μπορεί να ενσωματώσει τον φωτισμό, και όλα αυτά τα μοντέρνα φωτιστικά που συναντάμε σήμερα στην αγορά.

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα στο σπίτι με τον φωτισμό

Η Lori σε αυτό της το βίντεο μας δείχνει πως θα δημιουργήσουμε μια αισθαντική ατμόσφαιρα στους διάφορους χώρους του σπιτιού μας. Εξηγεί τι φωτιστικά θα πρέπει να διαλέξει ο ιδιοκτήτης, τα dimmer που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει και εννοείται τους τύπους λαμπτήρων που είναι ιδανικοί για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Πιστεύει ότι όσο περισσότερα φωτιστικά σαλονιού τοποθετηθούν, δηλαδή όσο περισσότερες πηγές στο περιβάλλον, τόσο πιο εύκολα θα έρθει η επιθυμητή ατμόσφαιρα!

Συμβολή του φωτισμού στο interior design

Μια νέα σειρά επεισοδίων, στην οποία η Χλόη αναδεικνύει τη σημασία του φωτισμού στο interior design. Θα δείτε πως τα φωτιστικά μπορούν να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν τη συνοχή και την αισθαντικότητα ενός χώρου. Πάρτε ιδέες σχετικά με τα και το πως τα φωτιστικά led πρέπει να τοποθετηθούν στο εκάστοτε δωμάτιο ενός σπιτιού για να έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Lighting design

Σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο του design + draw θα δείτε πως πραγματοποιείται μια μελέτη αρχιτεκτονικού φωτισμού, η ηλεκτρική εγκατάσταση που την υποστηρίζει το πως επιλέγονται τα φωτιστικά. Πως ο σχεδιασμός επηρεάζεται από τα δομικά στοιχεία και το πως αυτός βοηθά στο να εντοπιστούν οι διενέξεις στο χαρτί, καθώς είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό. Πως θα τοποθετηθούν στο χώρο ο κρυφός φωτισμός, τα φωτιστικά σαλονιού και των δωματίων.

Φωτιστικό του Achille Castiglioni

φωτιστικά δαπέδουΈνας σχεδιαστής που σίγουρα έχετε «πέσει» τόσο καλά, είναι ο Achille Castiglioni. O Castiglioni κατασκεύασε ένα φωτιστικό δαπέδου με πολύ μεγάλο καπέλο και βραχίονα σε μορφή αψίδας. Στόχος του ήταν να μπορέσει φέρει ένα μεγάλο καπέλο σε όποιο μέρος του δωματίου χρειαζόταν, ακόμα και στο πιο δυσπρόσιτο, χωρίς να χρειάζεται ένα καλώδιο που θα στερεώνεται στους τοίχους και θα κρέμεται μέσα στο δωμάτιο. Φυσικά, για να πετύχει την ευστάθεια στα φωτιστικά, χρησιμοποίησε μια πολύ βαριά βάση από μάρμαρο.

Ανάδειξη προϊόντων με διάφανα κουτιά

διάφανα κουτιά για μικροαντικείμενα

Στη βιοτεχνία CLEARBOX, η οποία παράγει διάφανα κουτιά, θα βρείτε τον τρόπο για να συσκευάσετε και να αναδείξετε τα προϊόντα σας. Διαθέτει όλες οι δυνατές επιλογές διάφανων κουτιών για να διαλέξετε τη διάσταση και τον τύπο που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας. Κάθε είδος κουτιού που κατασκευάζεται έχει και δυνατότητα εκτύπωσης. Πληροφορίες θα βρείτε στο site της εταιρίας, στο clearbox.gr.

Σχεδιαστές μοντέρνων φωτιστικών

φωτιστικά του Gino Sarfatti

Σε e-shops και καταστήματα θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από φωτιστικά, που ποικίλουν ανάλογα με τα υλικά κατασκευής τους, το στιλ τους, και τα χρώματά τους. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιοι είναι οι άνθρωποι που έβαλαν το λιθαράκι για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη στον σχεδιασμό; Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, πέσαμε επάνω σε έναν από αυτούς, τον Gino Sarfatti.

Ο Gino Sarfatti τη δεκαετία του 1950 επηρεασμένος από τον πρώτο δορυφόρο που εκτοξεύτηκε στο διάστημα κατασκεύασε κρεμαστά φωτιστικά που τον προσομοίαζαν, και εννοείται τα ονόμασε Sputnik. Τα μοντέρνα αυτά φωτιστικά έχουν την ιδιότητα να στέλνουν το φως σε διαφορετικές κατευθύνσεις όντας ταυτόχρονα λιτά και πρακτικά. Σήμερα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στο καθιστικό σύγχρονων σπιτιών.

Διάφανα κουτιά από το ClearBox

διάφανα κουτιά δώρων

Πρόσφατα ξεκίνησα μια νέα συνεργασία με το ClearBox, μια επιχείρηση που εμπορεύεται διάφανα κουτιά και κουτιά δώρων, όπου ανέλαβα την digital επικοινωνίας της. Όλοι ξέρουμε ότι η συσκευασία σήμερα αποτελεί εργαλείο marketing, καθώς πέραν της ασφάλειας και της προστασίας ενός προϊόντος, συμβάλλει στη συνολική του εικόνα.

Φωτιστικά δαπέδου, ο δημιουργικός φωτισμός με στυλ!

Τα φωτιστικά δαπέδου προσφέρουν με έμμεσο φωτισμό τη διαμόρφωση της επιθυμητής ατμόσφαιρας.

Από τα βασικά πλεονεκτήματα ενός φωτιστικού δαπέδου είναι η δυνατότητα μετακίνησής του σε οποιοδήποτε κατάλληλο σημείο του χώρου, ανάλογα με την περίσταση. Ένας «πειραματισμός» στον χώρο με το φωτιστικό δαπέδου, μόνο του ή σε συνδυασμό με κεντρικό φως μπορεί να δημιουργήσει υπέροχα αποτελέσματα φωτισμού.

Η αισθητική του χώρου αναδεικνύεται από τη φωτεινότητα αλλά και το ίδιο το στυλ του φωτιστικού, το οποίο μπορεί να είναι λιτό, μοντέρνο, πολυτελές ή με τριπόδι.

Ανάλογα με το γούστο σας, μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικότερο φωτιστικό δαπέδου για τον χώρο σας, μέσα από μία ευρεία γκάμα σχεδίων και υλικών, όπως μέταλλο, αλουμίνιο, μεταλλικό, μάρμαρο, χρυσό και χαλκό.

Ιδέες για φωτιστικά μπάνιου

Σε αυτό το βίντεο ιδέες για τις θέσεις και τα φωτιστικά μπάνιου που πρέπει να επιλέξετε για να έχετε ένα σωστό φωτισμό. Αναφέρεται σε διάφορα μεγέθη μπάνιου με διαφορετικές διατάξεις χώρων και σας βοηθάει στο να πετύχετε ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Εστιάζει στους διάφορες παράγοντες που θα καθορίσουν το που και τι φωτιστικά θα πρέπει να προμηθευτούμε!