Νέα υπερσύνδεση Ευρώπης – Αμερικής

Στα βάθη του Ατλαντικού ωκεανού βρίσκεται το πλέον τεχνολογικά προηγμένο καλώδιο που έχει κατασκευαστεί, παρέχοντας ταχύτητες έχως και 160 terabits δεδομένων ανά δευτερόλεπτο. Αυτό ξεπερνά το αντίστοιχο εγχείρημα της Google, που αποκαλείται “Faster”, το οποίο κατείχε και την πρώτη θέση έως σήμερα. Το καλώδιο είναι μια κοινοπραξία των Facebook, Microsoft και της ισπανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών Telxius.

Το καλώδιο εκτείνεται για 6.600 χιλιόμετρα, από την Βιρτζίνια έως το Μπιλμπάο της Ισπανίας, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016, πλέον έχει ολοκληρωθεί, αλλά δε θα είναι λειτουργικό μέχρι τις αρχές του 2018.

Τα περισσότερα διατλαντικά καλώδια επικοινωνίας συνδέονται με τις ΗΠΑ είτε στη Νέα Υόρκη είτε στο Νιου Τζέρσεϋ, αλλά η σύνδεση με το MAREA όπως λέγεται (που σημαίνει “παλίρροια” στα ισπανικά) στη Βιρτζίνια διαφοροποιεί τη συνδεσιμότητα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Ο τυφώνας Sandy, ο οποίος έπληξε τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ το 2012, είχε σαν αποτέλεσμα να αποσυνδεθεί η Βόρεια Αμερική από την Ευρώπη για αρκετές ημέρες.

Πηγή: socialmedialife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *