Εθνική Τράπεζα… της Ελλάδος!

Πρόσφατα είδα μια παράλογη χρέωση στην πιστωτική μου κάρτα, η οποία προερχόταν όπως ανέφερε το statement από τόκους. Η αλήθεια είναι πως στον τελευταίο μου λογαριασμό είχα αφήσει ένα υπόλοιπο 100€, καθώς δεν είχα τη δυνατότητα να μεταφέρω μεγαλύτερο ποσό και να το εξοφλήσω λόγω των capital controls.

Σε μια κάρτα λοιπόν με ετήσιο επιτόκιο 15% ο τόκος για ένα μήνα ήταν 12€, ποσό χωρίς καμία λογική! Πήρα λοιπόν τηλέφωνο και ο εκπρόσωπος με ενημέρωσε ότι όντως αυτή η χρέωση προκύπτει από τόκο λόγω του απλήρωτου ποσού των 100€ και δεν μπορούσε να καταλάβει ούτε εκείνος γιατί είναι τόσο μεγάλη. Με παρότρυνε να απευθυνθώ σε ένα υποκατάστημα για να μου πουν εκεί πως προκύπτει αυτός ο τόκος. Δεν ήταν το θέμα μου τα 12€, άλλα με είχε ενοχλήσει η ενέργεια της τράπεζας να χρεώνει ό,τι και όπως θέλει, οπότε και επισκέφτηκα το κατάστημα στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης.

Εκεί, η θεά πενηντάρα υπάλληλος – προϊσταμένη της Εθνικής Τράπεζας, μου λέει με φυσικό τρόπο, «εεε σωστά σας έχει υπολογιστεί, 15% επιτόκιο, είχατε αφήσει 100€ υπόλοιπο και λιγότερο σας βγήκε!». Προϊσταμένη υποκαταστήματος τράπεζας και όχι απλά δεν γνώριζε ότι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών είναι ετήσια, άλλα επέμενε και προσπαθούσε να με πείσει ότι δεν ξέρω τι λέω. Όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν τι έγινε, για τους υπόλοιπους θα πω ότι διαπληκτιστήκαμε έντονα. Σε κάποια φάση πήρε στα κεντρικά, της εξηγήσανε της προϊσταμένης ότι είναι ετήσιο το επιτόκιο άλλα δεν μπορούν να της δώσουν ανάλυση από το τηλέφωνο και ότι έπρεπε να κάνω αίτηση εγώ.

Έκανα λοιπόν την αίτηση και περιμένω την απάντηση της Εθνικής Τράπεζας, για το πως μια κάρτα με 15% ετήσιο επιτόκιο, πλήρωσα για ένα μήνα με υπόλοιπο 100€ 12€ τόκους! Επειδή αμφιβάλλω αν θα μου απαντήσει η τράπεζα, αν κάποιος ξέρει το λέει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *